Tragédia
gycsaba
2019. július 17. szerda, 20:50
A módszer régi, de talán soha nem járt ilyen drámai következménnyel.

Az úgynevezett „baleset-módszerről” több alkalommal is írtunk már: a csaló telefonon hívja fel a kiszemelt áldozatot, hivatalos személynek adja ki magát és azt állítja, hogy a hívott személy közeli rokona súlyos balesetet szenvedett és a sürgős műtétre pénzt kérnek egy számlaszámra.

Így járt az a szerencsétlen, 64 éves Vaslui megyei asszony is, akinek azt próbálták beadagolni, hogy a 16 éves unokája balesetet szenvedett, mindkét lábát szétzúzta. A csaló egy magát orvosnak kiadó társát is bevonta a beszélgetésbe, aki 20 000 lejt kért az asszonytól az azonnali műtétre.

A nő annyira megijedt, hogy átadta a telefont a férjének, kiment a ház elé, mert rosszul érezte magát, leült egy padra és elvesztette az eszméletét. Férje azonnal mentőt hívott, de az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A rendőrség is, a média is számtalanszor felhívta a figyelmet, beszámolt ezekről a csalási esetekről, és kérte a lakosságot: tájékozódjanak, mielőtt pénzt adnának ki a kezükből — hiszen az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetői igen meggyőzőek, kiválóan tudják manipulálni áldozatukat, és épp emiatt számos esetben járnak sikerrel.  
comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.