Zenefitness
gycsaba
2019. július 16. kedd, 18:34
Buli és alakformálás – kell ennél több?

Nagykorúvá vált a Partiumi Magyar Napok, a régió legnagyobb magyar fesztiválja, amely idén a környezettudatos életmód népszerűsítésére, valamint a helyi termékek széleskörű megismertetésére kíván nagyobb hangsúlyt fektetni a hagyományos kulturális kínálat mellett.

A rendezvény idén augusztus 20–25. között zajlik – sajnos idén is a Kolozsvári Magyar Napokkal egyszerre –,  és természetesen lesznek érdekfeszítőnek ígért irodalmi- és történelmi tematikájú beszélgetések, képzőművészeti és bortörténeti kiállítások, színház és szabadtéri filmvetítés – minden, ami ilyenkor kötelező.

És persze koncertek: az idei sztárvendég kétségtelenül Ákos lesz, de az Ismerős Arcok, a Csík Zenekar, a Compact Disco és Koszika is fellép a partiumi fesztiválon. Na de nem csak az említett zenekarok koncertjein lehet nyilvánosan fitogtatni a mozgáskultúrát, meghívták ugyanis a rendezvényre az alakreform magyarországi bajnokait, Rubint Rékát és Schobert Norbertet is. 

 

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.