Fotó: Alexandre Lacaille
Rara Avis
papmeli
2019. július 14. vasárnap, 13:54
Újabb híressége van Pusztakamarásnak.

Nem mindennapi látványban volt része egy Kolozs megyei gazdának a napokban: egy albínó őzre figyelt fel az egyik búzatáblájában. A francia származású Alexandre Alexandru Lacaille évek óta Pusztakamaráson él és gazdálkodik, a mezőn tevékenykedve volt része a nagyszerű látványban.

Az albínó őz kivételesen ritka, százezerből egynél jelenik meg a festékanyaghiány, amit a piros színű szem is jelez. És egyáltalán nem jelent előnyt az állatok számára, mivel érzékenyebbek a betegségekre hétköznapi társaiknál, ráadásul feltűnő színük miatt nem tudnak úgy beolvadni környezetükbe, így könnyebben puskavégre kerülnek.

Társaik ellenben különbözőségük ellenére ugyanúgy befogadják a fehér őzeket a csapatba, mivel az szagminták és hangok alapján azonosítják egymást.

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.