Fotó: Totalfireandsafety.com
Tűz van, babám!
papmeli
2019. július 12. péntek, 17:12
Tűzoltónak állhat a szebbik nem!

Nem mindennapi bejelentést tett a belügyminisztérium: az idei évtől kezdődően nők is felvételizhetnek a tűzoltókat képző katonai iskolákba. A szaktárca idén módosított ezek szabályzatán, hogy a szebbik nemnek is esélyt adjon az életmentésre. Nyugati országokban ez évtizedek óta nem kérdés.

Félreértés ne essék, a nők nem lesznek kedvezményezettek: ugyanazokra a helyekre felvételiznek és ugyanúgy meg kell harcolniuk a bejutásért, mint a férfiaknak. Sőt,

ugyanazokon a próbákon kell részt venniük,

melyek egyike – ez ígérkezik a legnehezebbnek –, hogy el kell vonszolniuk egy 65 kilogrammos próbababát. Ez lesz a kizáró próbák egyike, ahol nem kis fizikai rátermettségről, sőt, erőről kell tanúskodniuk a szebbik nem képviselőinek. De szürkeállománnyal is rendelkezniük kell, ugyanis a gyakorlati vizsgák mellett

matematikából és fizikából is helyt kell állniuk.

Az életmentő munkára minden olyan nő bejelentkezhet, aki még nem töltötte be a 27. életévét és megvan az érettségije. Beiratkozni a tűzoltó-alakulatoknál lehet országszerte november 15-éig.

Mi csak drukkolni tudunk!

comments powered by Disqus
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯