Járadék
béel
2019. július 11. csütörtök, 13:14
Ezért le is mondott róla.

Igazán szokatlan gesztust tett a Máramaros megyei Sülelmed nevű város polgármestere, Lucian Morar: lemondott a polgármestereket megillető különleges nyugdíjról.

Morar szerint a kormányoldal által kierőszakolt különnyugdíj valójában pofátlanság és visszaélés, ezért nem kér belőle.

Emlékeztetett, hogy a parlamenti képviselőknek és a szenátoroknak már van ilyen nyugdíjuk, ennek alapján döntöttek úgy, hogy a polgármestereknek is jár.

Hogy jelezze: komolyan gondolja a dolgot, el is ment egy közjegyzőhöz, ahol hivatalosan is nyilatkozott arról, hogy nem tart igényt a juttatása.

Gesztusa szép, de azért az értékéből némileg levon, hogy az ellenzéki Népi Mozgalom Párt (PMP) politikusa, és ezzel a lépéssel önmaga, illetve pártja számára igyekezett szimpátiát kicsikarni, illetve a kormányt próbálta lejáratni.

A polgármesteri különnyugdíj amúgy persze egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy lekötelezze az elöljárókat az azt biztosító oldal iránt.

Marius Budăi munkaügyi miniszter teljes mellszélességgel támogatja a különnyugdíjat, mint mondja, nem lehet elvárni egy elöljárótól, hogy több négyéves mandátumon keresztül is teljes odaadással dolgozzon, ha után az a kilátás vár rá, hogy havi 1200-1400 lejes nyugdíjból kell tengődnie.

És amúgy is, az nem sok személyt illet meg.

Ja, és persze a miniszter szerint az összeget az önkormányzatok költségvetéséből kell kigazdálkodni.

 

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.