Medvebűnözés
béel
2019. július 10. szerda, 12:49
Háziállatokat ölt a nagyvad.

Nem csupán a Székelyföldön és a szász vidékeken okoznak egyre több problémát a medvék: most Gyulafehérvárról érkezett hír a veszélyes nagyvad okozta károkról.

A megyeszékhelyhez tartozó Pokloson a csendőrséget értesítette egy helyi lakos, akinek az udvarába betört egy medve, és egyáltalán nem zavartatta magát attól, hogy a tulajdonos zajkeltéssel próbálta elriasztani.

Sőt módszeresen lemészárolt egy kutyát és egy sertést is.

A csendőröknek sem volt könnyű dolguk: öt riasztólövést kellett leadniuk, mire a nagyvad méltóztatott menekülőre fogni a dolgot.

 

 

Az utóbbi hetekben a városnegyedbe két medve is rendszeresen belátogat élelmiszert keresni. 

A hatóságok a környezetvédelmi minisztériumnál panaszkodtak, amely nagy kegyesen méltóztatott megengedni, hogy az egyik nagyvadat befogják és máshova költöztessék.

Ám még ez sem sikerül: a csapdaként kihelyezett ketrecben levő csalival eddig medve helyett csupán két kóbor kutyát sikerült elfogni.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.