Idő, járás
béel
2019. július 7. vasárnap, 11:54
Erdély nagy része és a Partium is érintett.
 

Ha már nagyon elegük volt a kánikulából, akkor a természet meghallgatta önöket: vasárnap heves esőzés váltja fel a forróságot Erdély és a Partium nagy részén. A meteorológiai szolgálat sárga, vagyis első fokú figyelmeztetést adott ki A Partium egészére és Erdélyre Hargita és Kovászna megyei kivételével. Eszerint déli 12 órától délután hatig az érintett megyékben viharos szél, dörgés, villámlás és jégeső kísérte heves zivatarok várhatók.

A lezúduló víz mennyisége elérheti a 10-25 litert négyzetméterenként, sőt egyes helyeken a 40-50 litert is.

Aztán este hattól a sárga figyelmeztetés Erdély egész területére kiterjed, míg Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, fehér és Szeben megyében narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetés lép érvénybe, ami hétfőn reggel 6 óráig tart.

Úgyhogy aki mára tervezett piknikezést vagy strandolást, az most lassan alternatív programok után nézhet. 

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.