Medvebűnözés
béel
2019. július 7. vasárnap, 10:04
Két helyszínen is incidens történt.

A medvetámadások napja volt a szombat: két helyszínen is embereket sebesítettek meg a veszélyes nagyvadak.

Az egyik támadás a Szeben megyei Holcmányban történt, ahol szombaton este két gyereket támadott meg egy medve, amelyet egy kutyafalka üldözött.

A 16 éves lány és 9 éves öccse az állataikra vigyáztak éppen, amikor felbukkant a vadállat, és rájuk támadt. A támadás után a közeli erdőbe menekült.

A gyerekeket kórházba szállították, ahol ellátták a sérüléseiket. Szerencsére nem sérültek meg súlyosan, így haza is engedték őket.

Szeben megyében is egyre több a medve: egy hete a megyeszékhely, Nagyszeben legnagyobb parkjában, a városközpont közelében filmeztek le egy medvét. A hatóságok ezt követően 48 órán keresztül keresték az állatot, de hiába.

A másik medvetámadás szintén szombaton este történt, a Suceava megyei Broşteni közelében: két hegyi csendőr éppen járőrözött, és leparkoltak a járőrkocsival, hogy gyalog folytassák útjukat.

Ekkor azonban az erdőből kirohant egy medve, és rátámadt egyikükre. Az megpróbálta előrántani a pisztolyát, de már nem maradt rá ideje, így a vadállat vállon harapta, a karját és a lábát pedig végig karmolta.

Ekkor társa is pisztolyt rántott, és lelőtte az állatot. A hatóságok szerint ezzel megmentette a megtámadott csendőr életét, akit kórházba szállítottak.

Az utóbbi időben ebben a térségben is egyre több a medve, a nagyvadak betörnek a háztáji gazdaságokba, ahol háziállatokat tépnek szét, és tönkre teszik a méhkaptárakat.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.