Alexandru Ion-Tudoran | Fotó forrása: România Liberă
Justitia imposztorai
MTímea
2019. július 5. péntek, 17:52
Megáll az ember esze, mi minden megtörténhet Romániában.

Nincs az ügyvédi tevékenységhez szükséges engedélye, nem szerepel az Ügyvédi Kamarák Országos Szövetségének nyilvántartásában sem, mégis ügyvédként praktizálhat egy bukaresti álügyvéd, név szerint Alexandru Ion-Tudoran. Hogyan lehetséges mindez?

A România Liberă napilap kiderítette: Alexandru Ion-Tudoran egy hírhedt bíró, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran fia, aki a bukaresti ítélőtábla bűnügyi részlegén dolgozott, de már nyugdíjba vonult. A lap szerint az ő hathatós segítségével fia évekig illegálisan gyakorolhatta az ügyvédi hivatást, és

egyelőre senki sem akadályozza, hogy folytassa tevékenységét.

Alexandru Ion-Tudoran hamisított, a román és a spanyol nyelvet ötvöző meghatalmazásokat használ, és olyan bizonylatokat állít ki, melyek nem a törvény által megkövetelt formát követik. Bár egy magánegyetemen elvégezte a jogot, nem tette le a vizsgát, mely ahhoz szükséges, hogy az Ügyvédi Kamarák Országos Szövetségének tagja lehessen. Ehelyett a „rendes” ügyvédi kamarával párhuzamosan létrejött, úgynevezett Alkotmányos Ügyvédi Kamara tagja lett (Baroul Bota), melyet törvénytelennek minősítettek.

Az itt szerzett illegális ügyvédi engedéllyel hozta létre ügyvédi irodáját, majd szintén ezek alapján szerzett tagságot a bolgár és a spanyol ügyvédi kamaráknál (holott egyik nyelvet sem beszéli).  Egyetlen hazai, vagy külföldi hivatalos szerv sem ellenőrizte, hogy Alexandru Ion-Tudoran milyen alapon működteti irodáját. A ügyvédet a Bota kamara is kizárta, még 2013-ban, de így is folytathatja mind a mai napig tevékenységét, spanyol ügyvédként.

Csakhogy így sem szerepel a romániai nyilvántartásokban.

Ráadásul Alexandru Ion-Tudoran volt az, aki apját képviselte abban a perben, melyet az igazságügyi minisztérium ellen indítottak. A dâmbovițai bíróságon felmerült, hogy Alexandru Ion-Tudoran nem igazi ügyvéd, de ezt egy hamis bizonylattal cáfolták. Később Alexandru Ion-Tudoran több perben is hamis madridi iratokkal bizonyította ügyvédi mivoltját.

A sajtónak az Ügyvédi Kamarák Országos Szövetsége megerősítette, hogy az illető nem szerepel az ügyvédi nyilvántartásban, sem román, sem madridi ügyvédként, így nem praktizálhatna. Mivel senki nem tett panaszt egyelőre ellene, folytathatja törvénytelen tevékenységét.

 

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.