Fotó: vestic.ro
Négyesfogat
MTímea
2019. július 2. kedd, 18:54
Kolozsvár éves költségvetésében nem elhanyagolható tételként szerepelhet a Nyugati Szövetség támogatása.

Az eddig is egyértelmű volt, ha valóban tartalommal akarják feltölteni a négy város – Kolozsvár, Nagyvárad, Arad és Temesvár – közötti együttműködést a Nyugati Szövetség keretében, akkor pénzre lesz szükség. Most pedig az is kiderült, hogy nagyjából mennyi az az összeg, amiből a gyümölcsöző baráti viszonyt fenn lehet tartani. Kolozsvár helyi tanácsa a következő ülésen dönt, megszavazza-e a 20 ezer lejnyi támogatást az egyesület tevékenységének megalapozásához.

A tervek szerint évente 165 ezer eurónak megfelelő összeggel támogathatja az önkormányzat a Nyugati Szövetséget, melynek székhelye Temesváron lesz. A négy város elöljárója évente egyszer váltják egymást majd az elnöki pozícióban.

A Nyugati Szövetség négy versenyképes városa azért szövetkezett, ahelyett, hogy Bukaresttől várják a megoldást, inkább partnerségre lépve európai uniós forrásokért folyamodnak.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.