Voks populi
béel
2019. július 2. kedd, 13:22
Az elvi döntés megvan, a végső szót a kormány mondja ki.

És már meg is van, mikor választhatják meg Románia polgárai az új államfőt: Constantin-Florin Mitulețu Buică, az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke szerint november 10-én rendezik meg az első fordulót,  másodikat pedig 24-én.

Mint elárulta, még hétfőn este egyeztetett Viorica Dăncilă miniszterelnökkel, akivel ezekben az időpontokban állapodtak meg.

A választások kitűzéséről szóló rendeletet a kormánynak kell elfogadnia. A rendelet szövegét az AEP készítette elő.

Az eddigi felmérések szerint Klaus Iohannis jelenlegi román államfő nyugodtan mérlegelheti, hogy lecseréli a tapétát vagy a bútorzatot az elnöki rezidencia helyiségeiben, hogy még lakályosabb legyen a palota, mivel ő a választás toronymagas esélyese, így várhatóan újabb öt évet tölt majd ott.

 
comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.