No go west
MTímea
2019. június 29. szombat, 13:15
Bő egy hete még sejtelmesen fogalmazott. Ma már konkrétan kimondta: marad.

Eredetileg a Financial Times írta meg, hogy Iohannis is szerepel azon a szűkített listán, amely az Európai Tanács elnöki tisztségére esélyes politikusok nevét tartalmazza. Rajta kívül Chales Michel belga, Xavier Bettel luxemburgi és Antonio Costa portugál miniszterelnök is szóba került, mint Donald Tusk utódja az ET élén. 

Iohannis bő egy hete reagált először a hírre, akkor sejtelmesen fogalmazott, és azt mondta, elkezdik a tárgyalásokat az ET-ben az elnöki tisztségről. Ehhez képest ma, azaz szombaton már konkrétan kimondta, hogy marad.

„Én Románia elnöke vagyok, és Románia elnöke szeretnék maradni, nem az Európai Tanácsé. (...) Sok tennivaló van még, és én készen állok kivenni a részem ezekből” – mondta Iohannis, akinek szombaton becsület-érdemérmet adományozott a Romániai Német Demokrata Fórum (FDGR).

Ha elvállalta volna a tisztséget, le kellett volna mondania az elnökjelöltségéről, de nem adta meg ezt az örömöt a PSD-nek.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.