Fotó: Digi 24
Ökoforradalom
papmeli
2019. június 26. szerda, 13:00
Ne kérjen, mert nem éri meg!

Adok egy zacskót? – ismerősen cseng a kérdés, szembesülünk vele a zöldségesnél, a használtruhaboltban, a szupermarketben. Nos, jobb, ha nem kérünk, és nem csomagoltatunk minden kis kacatot külön zacskóba, ugyanis nemcsak környezetszennyező, hanem pénzbe is kerül.

Több pénzbe, mint eddig,

mivel a kormány úgy döntött, tovább növeli a műanyagtasakokra kivetett ökoadót: az eddigi 10 bani helyett 15 banit kell fizetni darabjáért. A környezetvédelmi minisztérium sürgősségi kormányrendeletére keddi ülésén bólintott rá a Dăncilă-kabinet. Az új jogszabállyal

a fül nélküli, vékony műanyagzacskókat is célkeresztbe veszik,

amelyeket a szupermarketek zöldségespolcainál ingyen letéphetünk. Vagy amilyenbe az eladók a kisebb csokikat, tasakoskávét és egyéb csecsebecséket szokták sokszor kérdezés nélkül bedobálni.

A környezetvédelmi minisztérium azt reméli, ha ezekre és minden más típusú műanyagzacskóra is kiveti az ökoadót, a vásárlók és a boltosok kedvét egyaránt elveszi a használatuktól, és az üzletek alternatív, környezetkímélő csomagolóeszközök mellett döntenek. Mi már alig várjuk!

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.