égi áldás
papmeli
2019. június 26. szerda, 08:17
Nem árt egy hűvös vízpartot keresni.

Jön a kánikula, figyelmeztetnek a meteorológusok, miután a nyár első hónapjában többnyire csak esőt és viharokat jósoltak. Most végre elkezdődnek az első igazi nyári napok, az ország dél-nyugati részén már szerdától beköszönt a kánikula.

De mindenhol felkúszik a hőmérő higanyszála, és marad a tiszta égbolt, már csak a hegyvidéken kell további viharokra számítani. Nappal a csúcshőmérséklet 35 Celsius fok lesz, míg éjszaka 10-24 fok között változhat.

Csütörtökön már az ország egész területén berobban a kánikula, 36 fok is lesz egy kis záporral, zivatarral tarkítva. A következő napok izzadságát péntektől vetkőzhetjük le, amikor cseppet hűl az idő, a csúcshőmérséklet 32 fok lesz.

Szóval, nem árt egy hűvös vízpartot keresni…

 

 

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.