Fotó: ISU Alba
Zsákutca
papmeli
2019. június 25. kedd, 09:11
Most inkább ne menjen a Transalpinára.

Ha arra készült volna, jobb, ha letesz róla: járhatatlanná vált a Transalpina, az ország egyik leglátványosabb hegyi útja. A Parâng-hegységen keresztül haladó utat ugyanis elmosták az elmúlt napok bővízű esőzései.

A felhőszakadásokat több helyen földcsuszamlás követte, és a festői útszakaszt eltorlaszolták a víz által kimosott szikladarabok. A Gorj megyei Novaci települést és a Fehér megyei Szászsebest összekötő út erdélyi oldalán van a baj.

Az ország legmagasabban található hegyi útja egyébként négy megyén halad át, Fehér és Gorj megye mellett Szeben és Vâlcea megyét is érinti, és legmagasabb, 20 kilométeres szakasza is itt található. ITT mutattuk.
 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.