Képünk illusztráció.
Tragédia
Jean St'Ay
2019. június 24. hétfő, 14:57
Biztos meg lehetett volna előzni.

Bencenc csendes kis falu a Kenyérmezőn, tudják, ahol Mátyás bús hadai jól megverték a törököt 1479-ben. Aztán később, amikor a Lázár család épített kastélyt a faluban, ott vendégeskedett például Kazinczy Ferenc, majd később Jókai Mór, aki pár mondatban meg is emlékezett a látogatásról útleírásaiban. És biza, itt született Aurel Vlaicu mérnök, a román repülés egyik úttörője, akiről a falu román nevét is kapta.

Hétfőn hajnalban azonban egészen más esemény miatt kapta a falu nevét ajkára a szomorú világ.

Öt óra tájt történt, hogy egy helybeli asszony két lányával (nyolc éves és öt éves) a bencenci állomáson tartózkodott, a Gyulafehérvár irányába tartó vonatra várva.

A szerencsétlenség körülményeinek részletei nem ismeretesek, de tény: egy Gyulafehérvárról Piski irányába tartó mozdony halálra gázolta a nyoolc éves kislányt. A helyszínre érkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A mozdonyvezetőt alkoholtesztnek vetette alá a rendőrség, ám a vizsgálat eredménye negatívnak bizonyult.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.