Fotó: Facebook|Rusu Adrian
A víz az úr
papmeli
2019. június 24. hétfő, 08:25
Házat, hidat, utat tett tönkre a hirtelen lezúdult eső.

Egy házat teljesen tönkretett, 25-öt pedig megrongált a Gyimeseken végigsöprő vihar vasárnap. A felhőszakadás nyomán lezúdult víz a Gyimesközéplokhoz tartozó Hidegség településen okozta a legtöbb kárt, amit még az időben kiküldött telefonos riasztással sem sikerült megelőzni.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei sürgősségi felügyelőség szóvivője szerint 50 háztartásban keletkezett kár és száz kertet tett tönkre a hirtelen lezúdult eső. Az ár egy hidat is elvitt, és a 127A megyei út egy 300 méteres szakaszát is tönkretette.

A térségre vasárnap este adtak ki viharjelzést, mely hétfőn reggel 6 óráig volt érvényben. Az erős szél, heves eső Csíkszentdomokos községet sem kímélte, itt 90 udvart öntött el az ár. Szombaton Csíkszeredában okozott kisebb árvizet a lezúdult eső.

comments powered by Disqus
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Klaus Iohannis előállt és bejelentett.
Egzotikus figura, mégis a miénk: a török apától, magyar anyától származó író-filmrendező karrierje Egyiptomban teljesedett ki. Most film készült róla.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.