ÖKOPOP
gycsaba
2019. június 24. hétfő, 16:06
Hallgassa meg nálunk az ígéretes kolozsvári együttes slágergyanús bemutatkozását!

A 2018 januárja óta „intézményesült” kolozsvári Szintaxis pimaszul fiatal zenekarnak számít, de máris feliratkozott a magyar nyelven éneklő erdélyi alternatív/indie/pop színtér élvonalába, ha lehet ilyet mondani.

A Biró Hunor (ének, gitár) és Marton Zoltán (gitár) alkotói projektje köré szerveződött csapat az említett műfajokra jellemző elemekből építkezik, de a folkos díszítések sem állnak távol a Szintaxis hangzásától, melyért Székely Norbert (billentyűk), Fábián Lehel (basszusgitár) és Horvát Attila (dobok) is felel. A fiúk bevallottan törekednek arra, hogy szövegeikben a nagyvárosi pörgés és a természetközeliség nyugodtsága egyformán megjelenjen, erre tesz kísérletet első hivatalosan bemutatott daluk, a Lépcsőház is.

„A videoklip által picit továbbgondoltuk a dal sorait, így a városi hangulat felidézése mellett a természet felszabadító hatása kapta a főszerepet. A városi lét pörgéséből szinte mindannyian kivesszük a részünket, viszont arra, hogy kimenjünk a zöldbe, leüljünk egy fa tövébe és jól érezzük magunkat, még törekvéseink ellenére se mindig jut elegendő idő. Ezért éreztük fontosnak, hogy ha már van egy ilyen eszköz a kezünkben, mint a zene, akkor üzenjünk vele valami jelentőségteljeset az embereknek, hiszen hol máshol szabadulhatna fel valaki, mint a természetben – forgalmi dugóktól, tömbházaktól, wifitől és a fülünkben ketyegő határidőnaplóktól távol” – foglalta össze az esszenciát Biró Hunor.

A Szintaxis első nekifutásra 5 dalt rögzített, ezek közül az első a Lépcsőház, de a tervek szerint a nyár végéig a többi szerzeményt is bemutatják.

Aki türelmetlen, július 4-én, a torockói Double Rise-on is meghallgathatja a srácokat.  

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.