ÖKOPOP
gycsaba
2019. június 24. hétfő, 16:06
Hallgassa meg nálunk az ígéretes kolozsvári együttes slágergyanús bemutatkozását!

A 2018 januárja óta „intézményesült” kolozsvári Szintaxis pimaszul fiatal zenekarnak számít, de máris feliratkozott a magyar nyelven éneklő erdélyi alternatív/indie/pop színtér élvonalába, ha lehet ilyet mondani.

A Biró Hunor (ének, gitár) és Marton Zoltán (gitár) alkotói projektje köré szerveződött csapat az említett műfajokra jellemző elemekből építkezik, de a folkos díszítések sem állnak távol a Szintaxis hangzásától, melyért Székely Norbert (billentyűk), Fábián Lehel (basszusgitár) és Horvát Attila (dobok) is felel. A fiúk bevallottan törekednek arra, hogy szövegeikben a nagyvárosi pörgés és a természetközeliség nyugodtsága egyformán megjelenjen, erre tesz kísérletet első hivatalosan bemutatott daluk, a Lépcsőház is.

„A videoklip által picit továbbgondoltuk a dal sorait, így a városi hangulat felidézése mellett a természet felszabadító hatása kapta a főszerepet. A városi lét pörgéséből szinte mindannyian kivesszük a részünket, viszont arra, hogy kimenjünk a zöldbe, leüljünk egy fa tövébe és jól érezzük magunkat, még törekvéseink ellenére se mindig jut elegendő idő. Ezért éreztük fontosnak, hogy ha már van egy ilyen eszköz a kezünkben, mint a zene, akkor üzenjünk vele valami jelentőségteljeset az embereknek, hiszen hol máshol szabadulhatna fel valaki, mint a természetben – forgalmi dugóktól, tömbházaktól, wifitől és a fülünkben ketyegő határidőnaplóktól távol” – foglalta össze az esszenciát Biró Hunor.

A Szintaxis első nekifutásra 5 dalt rögzített, ezek közül az első a Lépcsőház, de a tervek szerint a nyár végéig a többi szerzeményt is bemutatják.

Aki türelmetlen, július 4-én, a torockói Double Rise-on is meghallgathatja a srácokat.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31712
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.