Fotó: MTS/Facebook
tévébohózat
Szerző: Boros Miklós
2019. június 22. szombat, 13:28
A sportkommentátorok számára nem jutott pénz, de a vezérigazgató ki tudott utazni a minszki Európa Játékokra.

Az Európa Játékok, mint sportesemény, még nincs túlzottan a köztudatban, idén csupán másodjára rendezik meg Fehéroroszország fővárosában, Minszkben. Nem is a legjobb sportolók utaznak ki a rendezvényre, mennyiségben is szűkebb a program egy olimpián megszokottnál, a versenynaptárba sem könnyű beilleszteni – egyelőre még keresi a helyét az „európai olimpia”.

Éppen ezért, egyelőre a rendezésért sincs nagy tolakodás, a 2015-ös bakui premier után most is egy ex-szovjet állam fővárosa a házigazda. Ennek ellenére népes román küldöttség (123 sportoló) szerepel Minszkben, ahonnan a román közszolgálati televízió, a TVR közvetíti majd a versenyeket. Ám kizárólag a bukaresti stúdióból, mert

a kommentátorok kiutazására nincs pénze az intézménynek. Arra viszont volt, hogy Doina Gradea vezérigazgató ott legyen

a román sportvezetés társaságában a megnyitón.

Bogdan Matei ifjúsági- és sportminiszter helyszíni Facebook-bejegyzéséhez írt hozzászólásában a televízió sportosztályán dolgozó Narcis Selaru keményen fogalmaz:

„Hatalmas szégyen. Egyetlen riporter, egyetlen kommentátor sincs Minszkben. Mindent a stúdióból csinálunk. De magas szinten vagyunk képviselve,

természetesen, hiszen több mint 100 órát közvetítünk. Nagy szükség volt erre. Úgy hallom, már keresi a tokiói kimonót.” Utóbbi megjegyzés arra utal, hogy jövőre a japán fővárosban lesz a nyári olimpia. Láss csodát, a bejegyzés egy ideje eltűnt a Facebook-oldalról. 

Mások szerint Gradea búfelejteni ment Fehéroroszországba, miután az általa vezetett televízió elvesztette saját rendezvénye, a George Enescu Fesztivál közvetítési jogait.  

(Képünkön a TVR vezérasszonya George Boroi, a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) főtitkára, Bogdan Matei miniszter és Mihai Covaliu COSR-elnök társaságában pózol.) 

comments powered by Disqus
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.