Fotó: Facebook|Szent László Napok
VÁR-nak
papmeli
2019. június 20. csütörtök, 13:40
Izmosabb programokkal és neves sztárokkal hívogat az idei Szent László Napok.

A koncertek, kiállítások és gyermekprogramok terén is tartalmasabbnak ígérik a szervezők az idei Szent László Napokat, mely a korábbi évekkel ellentétben egyhetesre bővül. A nagyváradi magyarság már szombattól, június 22-én beköltözik a várba, és 30-áig ki sem jön onnan.

A biztos vendég idén is Debrecen lesz, több tucat programmal idézik meg a cívisváros hangulatát a testvérvárosban. Jelen lesz a Kodály Filharmónia, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Debrecen Dixieland Jazz Band, sőt, a Déri Múzeum is „átköltözteti” a várba a mézeskalács-fesztiválját.

A kézművesvásár is gazdagabbnak ígérkezik a szokottnál, 70 árus foglalja el a vár belső udvarát, ahol a apraját számos gyermekprogram, míg a nagyját bor-, pálinka- és pezsgőkóstoló, Közéleti sátor és természetesen sok fellépő várja.

A koncertek szerdán startolnak, a nótától a rockig különböző műfajok közül válogathat a közönség, míg a sztárzenekarok hétvégén, június 28–30-án csapnak a húrok közé.

Az idei nagy fellépőnek a Csík zenekar számít, mely Lovasi Andrást és az LGT legendás gitárosát, Karácsony Jánost is magával hozza Váradra.

 

 

Péterfy Bori és a Love Band szintén nagy bulit ígér, míg a nosztalgiázni vágyók a Neoton Família sztárjaival bulizhatnak hajnalig, a fiatalabbak pedig az Ocho Machoval együtt üvölthetik, hogy: Jó nekem!

Míg tavaly csak kísérletezgetett, a Szent László Napok idén végleg kizöldül, a fesztiválozók szelektív kukákba dobhatják szemetüket, sőt, a rendezvény alatt a várban vásárolható ételek csomagolása is komposztálható lesz.

A részletes programért és egyéb kuriózumokért érdemes felkeresni a fesztivál honlapját.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31662
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.