Fotó: Facebook|Szent László Napok
VÁR-nak
papmeli
2019. június 20. csütörtök, 13:40
Izmosabb programokkal és neves sztárokkal hívogat az idei Szent László Napok.

A koncertek, kiállítások és gyermekprogramok terén is tartalmasabbnak ígérik a szervezők az idei Szent László Napokat, mely a korábbi évekkel ellentétben egyhetesre bővül. A nagyváradi magyarság már szombattól, június 22-én beköltözik a várba, és 30-áig ki sem jön onnan.

A biztos vendég idén is Debrecen lesz, több tucat programmal idézik meg a cívisváros hangulatát a testvérvárosban. Jelen lesz a Kodály Filharmónia, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Debrecen Dixieland Jazz Band, sőt, a Déri Múzeum is „átköltözteti” a várba a mézeskalács-fesztiválját.

A kézművesvásár is gazdagabbnak ígérkezik a szokottnál, 70 árus foglalja el a vár belső udvarát, ahol a apraját számos gyermekprogram, míg a nagyját bor-, pálinka- és pezsgőkóstoló, Közéleti sátor és természetesen sok fellépő várja.

A koncertek szerdán startolnak, a nótától a rockig különböző műfajok közül válogathat a közönség, míg a sztárzenekarok hétvégén, június 28–30-án csapnak a húrok közé.

Az idei nagy fellépőnek a Csík zenekar számít, mely Lovasi Andrást és az LGT legendás gitárosát, Karácsony Jánost is magával hozza Váradra.

 

 

Péterfy Bori és a Love Band szintén nagy bulit ígér, míg a nosztalgiázni vágyók a Neoton Família sztárjaival bulizhatnak hajnalig, a fiatalabbak pedig az Ocho Machoval együtt üvölthetik, hogy: Jó nekem!

Míg tavaly csak kísérletezgetett, a Szent László Napok idén végleg kizöldül, a fesztiválozók szelektív kukákba dobhatják szemetüket, sőt, a rendezvény alatt a várban vásárolható ételek csomagolása is komposztálható lesz.

A részletes programért és egyéb kuriózumokért érdemes felkeresni a fesztivál honlapját.

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.