Fotó: Facebook|Szent László Napok
VÁR-nak
papmeli
2019. június 20. csütörtök, 13:40
Izmosabb programokkal és neves sztárokkal hívogat az idei Szent László Napok.

A koncertek, kiállítások és gyermekprogramok terén is tartalmasabbnak ígérik a szervezők az idei Szent László Napokat, mely a korábbi évekkel ellentétben egyhetesre bővül. A nagyváradi magyarság már szombattól, június 22-én beköltözik a várba, és 30-áig ki sem jön onnan.

A biztos vendég idén is Debrecen lesz, több tucat programmal idézik meg a cívisváros hangulatát a testvérvárosban. Jelen lesz a Kodály Filharmónia, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Debrecen Dixieland Jazz Band, sőt, a Déri Múzeum is „átköltözteti” a várba a mézeskalács-fesztiválját.

A kézművesvásár is gazdagabbnak ígérkezik a szokottnál, 70 árus foglalja el a vár belső udvarát, ahol a apraját számos gyermekprogram, míg a nagyját bor-, pálinka- és pezsgőkóstoló, Közéleti sátor és természetesen sok fellépő várja.

A koncertek szerdán startolnak, a nótától a rockig különböző műfajok közül válogathat a közönség, míg a sztárzenekarok hétvégén, június 28–30-án csapnak a húrok közé.

Az idei nagy fellépőnek a Csík zenekar számít, mely Lovasi Andrást és az LGT legendás gitárosát, Karácsony Jánost is magával hozza Váradra.

 

 

Péterfy Bori és a Love Band szintén nagy bulit ígér, míg a nosztalgiázni vágyók a Neoton Família sztárjaival bulizhatnak hajnalig, a fiatalabbak pedig az Ocho Machoval együtt üvölthetik, hogy: Jó nekem!

Míg tavaly csak kísérletezgetett, a Szent László Napok idén végleg kizöldül, a fesztiválozók szelektív kukákba dobhatják szemetüket, sőt, a rendezvény alatt a várban vásárolható ételek csomagolása is komposztálható lesz.

A részletes programért és egyéb kuriózumokért érdemes felkeresni a fesztivál honlapját.

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.