Nemzet, biztonság
MTímea
2019. június 18. kedd, 18:07
Hatósági felügyelet alá helyezték a volt miniszterelnöki tanácsadót. Van már rutinja benne.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) hatósági felügyelet alá helyezte Darius Vâlcovot, aki a Facebookon hozta nyilvánosságra a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és a főügyészség közötti együttműködési megállapodást. Nem ez az első alkalom, úgyhogy már egészen biztosan tudja, hogy mivel jár a kényszerintézkedés: hatvan napig rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen, be kell jelentenie, ha lakhelyet változtat, és tartózkodnia kell a közügyektől.

A DIICOT szerint a megállapodás közzétételével Viorica Dăncilă miniszterelnök frissen lemondott tanácsadója államtitkot árult el, veszélyeztetve ezáltal a nemzetbiztonságot. Vâlcov 2018 augusztusában tette közzé a protokollumot, melyet 2016 decemberében kötött a SRI és a főügyészség.

A főügyészség két együttműködési megállapodást kötött 2016. december 8-án a SRI-vel. Az egyik egyezmény nem volt titkos, a másik államtitoknak minősült. Titkosságának feloldását 2018. március 22-én indítványozta a főügyészség.

Darius Vâlcovot korábban az Olt megyei ügyészség is hatósági felügyelet alá helyezte: vesztegetéssel, vesztegetés elfogadásával és vesztegetésre való felbujtással vádolják. Ebben az ügyben alapfokon nyolc év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság Slatina városának volt polgármesterét, a Ponta-kormány egykori pénzügyminiszterét. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31635
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.