Idő, járás
béel
2019. június 16. vasárnap, 12:09
Folytatódik az Afrikát idéző kánikula. Amit zivatarok tarkítanak.

Igazi, telivér nyári időjárást tartogat a vasárnap: a Partiumban konkrétan kánikulai időjárásra kell számítani.

Erdélyben sem lesz hideg, ráadásul a levegő magas páratartalma miatt a hőérzet még melegebbnek tünteti fel az amúgy is kemence belsejét idéző klímát.

Ugyanakkor a domb- és hegyvidékeken nyári záporok, zivatarok is kialakulhatnak a délutáni, esti órákban, és a Partium egyes részein is előfordulhat erőteljes csapadék.

A lezúduló víz mennyisége elérheti a 15-25 litert négyzetméterenként, sőt egyes helyeken akár a 35-50 litert is. 32 megyére érvényes a zivatarok miatti figyelmeztetés, ez lefedi Erdély, a Partium és a Bánság területét is.

A figyelmeztetés este 11 óráig van érvényben.

 
comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.