Illusztráció | A kép forrása a Delta Dunarii Facebook-oldal
mély állam
szabot
2019. június 15. szombat, 13:32
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.

Nyugdíjazás után sem kell félteni a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tagjait: bár valószínűleg kiemelt különnyugdíjat is kap 2017 augusztusi nyugdíjazása óta, Cătălin Ţibuleac ezentúl helyettes államtitkári rangban és fizetéssel vezeti a Duna-delta rezervátumot kezelő állami hatóságot.

Pénteken jelent meg a Hivatalos Közlönyben, hogy Viorica Dăncilă kormányfő leváltotta a hatóság éléről Mălin-Matei Muşetescut, a helyére pedig Cătălin Ţibuleac-ot nevezte ki, aki a Ziarul de Tulcea szerint két évvel ezelőttig a SRI Tulcea megyei szervezetét vezette.

Ţibuleac jelenleg a Duna-delta Turisztikai Célpontjait Kezelő Egyesület elnöke, a helyi újság szerint felpörgette a turizmust a deltában.

Kinevezése ellen az USR máris tiltakozott arra hivatkozva, hogy Ţibuleac a PSD "helyi bárója", Horia Teodorescu Tulcea megyei tanácselnök embere, egyesületét pedig a környékbeli polgármesteri hivatalok finanszírozzák 500 eurós havi befizetéssel. Az USR arra kéri a kormányfőt, változtassa meg a döntését Ţibuleac kinevezéséről, mert az csak pártérdekeket szolgál.

Az már súlyosabb, de még nem ellenőrzött információ, amelyről környékbeli polgárok értesítették az USR-t, miszerint a Ţibuleac vezette egyesület cinkos abban, hogy egyes befektetők továbbra is vegyipari termékekkel gazdálkodhassanak a Duna-delta rezervátum védett területén.

 

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.