A kép forrása Borboly Csaba Facebook-oldala
Hol sírjaik domborulnak
szabot
2019. június 15. szombat, 17:30
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.

Háromezer lejes bírságot szabott ki a Hargita Megyei Csendőrség Borboly Csaba tanácselnökre az úzvölgyi katonai temetőnél június 6-án szervezett élőlánc miatt, közölte Borboly a megyei tanács hivatalos Facebook-oldalán. A bírságot tartalmazó jegyzőkönyvet szombaton kapta kézhez.

(Érdekes, hogy a Hargita megyei csendőrség három nappal korábban kézbesítette az úzvölgyi katonatemetőhöz tanácsülést szervező háromszéki alelnöknek, Grüman Róbertnek az ugyancsak háromezer lejes büntetést, mert a rendezvényt nem jelentették be előre a hatóságoknál.)

A büntetést Borboly Csaba is bíróságon fellebbezi meg, ahogy Grüman, és értesíteni fogja a nemzetközi sajtót és közvéleményt is a FUEN Minority Monitor honlapján arról a kettős mércéről, amellyel a romániai hatóságok lépnek fel, ígéri a tanácselnök. 

„A román hatóságok sokadjára bizonyították be azt, hogy csak akkor járnak el gyorsan és határozottan, ha etnikai kisebbséggel szemben akarnak fellépni. A dormánfalvi polgármester törvénytelenségei vagy az úzvölgyi temetőben randalírozók ügyében nincs tudomásom semmilyen intézkedésről” – nyilatkozta Borboly Csaba.

 

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.