Illusztráció | Főtér.ro
sztrádakín
szabot
2019. június 13. csütörtök, 13:40
A miniszter szerződésbontással fenyegette meg az építőcéget. A márciusi fenyegetése hatástalan maradt.

Fenyegetőzve próbálja munkára bírni az autópályaépítésre kiírt versenytárgyaláson nyertes cégeket a szállítási miniszter –eddig nem sok sikerrel. Răzvan Cuc ma ultimátumot adott a görög Aktor cégnek, hogy kezdjen el látványosan dolgozni a Szászsebes–Torda közötti autópálya kettes szakaszán, különben felbontja a szerződést. A 24,25 km-es szakasz Gyulafehérvártól Enyedig tart.

Konkrétan azt kérte az Aktortól, hogy két héten belül mutasson be olyan szerződéseket, amelyeket alvállalkozó kivitelezőkkel kötött, hogy a szakaszt év végére lehessen befejezni. A mozgósítás elmaradása esetén a minisztérium felbontja az Aktorral kötött szerződést.

Kimutatások szerint a kettes szakasz kiépítése év elején 49,01%-on állt, az Aktor január végére 0,02 százaléknyi haladást jelentett. Márciusban Cuc Bukarestbe rendelte a cég képviselőit tisztázni, hogy dolgoznak-e az illető szakaszon, vagy vessenek véget a szerződéses viszonynak. A miniszter már akkor, márciusban megfenyegette az autópályaépítőket, hogy ugyanolyan drasztikus lesz velük szemben, ha nem dolgoznak, mint az országos útüggyel, ha nem fizeti ki a munkálatokat. 

Akkor április végét jelölte ki az Aktor számára, hogy előrehaladott munkálatokat mutasson be, de mai ultimátumából az derül ki, hogy a két hónappal ezelőtti fenyegetése hatástalan maradt.

A miniszter mai nyilatkozata után az országos útügyi vállalat azt közölte, a szakasz kivitelezése meghaladta az 50 százalékot. És ezt a romantikusan bizakodó munkavideót is közzétette az építésről:

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31565
Az UNESCO listájára javasolt egykori katonai táborral nem számoltak, amikor a pálya nyomvonalát tervezték.
Eddig se értettük, de most aztán pláne.
Hát, lényegében úgy, hogy Magyarország csinálja, Románia pedig beszél róla.
Persze nem amúgy tahó módra: szépen, elegáns csomagolásban.
Egyszerűen szólva: hülye kérdésre hülyén lehet válaszolni.
Szociális lakásokat vásárolnak piaci áron.
Az EMNP felhívására öt városból érkeztek a tüntetők.
Nem kapott elegendő szavazatot a liberálisok bizalmatlansági indítványa, amelynek még az RMDSZ is szurkolt.
A rahovai börtönben maradhat, de szigorított felügyelet alatt.
Aradon is virágzik a Tisza. Azaz a Maros.
Újabb tanácsos távozik. Vajon ki lesz a következő?
Minek országprojekt egy olyan földrajzi helynek, amely nem igazán nevezhető országnak? Figyelem, pamfletveszély!
Veszik, mint a cukrot.
A román társadalom addig nem képes szembenézni múltjával, jelenével, jövőjével, amíg a külföldieket, a királyt, a földesurakat, a „bozgorokat” és a cigányokat kiáltja ki bűnösnek.