Pályára állva
béel
2019. június 13. csütörtök, 08:03
Épülhet az észak-erdélyi sztráda másik két szakasza és a Nagyváradot a sztrádával összekötő út is.

Igazán termékeny volt a szerdai nap Bihar megye és Nagyvárad számára, már ami az autópálya-építést illeti: a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) kihirdette a még építésre váró két bihari szakasz megépítésére kiírt pályázat győzteseit, a kormány pedig a megyeszékhelyt a sztrádával összekötő út megépítéséről döntött.

Bihar megyében három ütemre osztották az A3-as, azaz az észak-erdélyi autópályát, ebből az első, Bihar község és az országhatár közötti, valamivel több, mint öt kilométeres szakasz már épül, és az ígéretek szerint az év végéig akár még el is készülhet.

Most két, összesen 54,9 kilométeres szakasz kivitelezőit választották ki, amelyek összesen 144 millió euróért építik meg őket.

A Berettyószéplak és Bisztraterebes közötti, 26,35 kilométeres szakaszt a román Construcţii Rt. és a horvát Hidroelektra Mehanizacija D.D. alkotta konzorcium építheti meg 75,7 millió euróért. Itt egy közlekedési csomópontot, valamint 19 hidat, felüljárót és völgyhidat kell megépíteni.

A tervezésre 6, a kivitelezésre 18 hónap áll rendelkezésre.

A Bisztraterebes és Bihar község közötti, 28,55 kilométeres ütem boldog építője egy, a nagyváradi Trameco Rt. köré szerveződő konzorcium, amely 68,3 millió euróért biztosítja majd a gyorsabb közlekedést. Ezen a szakaszon 18 híd, felüljáró és völgyhíd épül, a tervezési és kivitelezési határidő itt is összesen két év.

Mindkét szakaszra tízéves jótállást vállalnak.

A szerződéseket elvileg akár már tíz nap elteltével aláírhatják, ha ebben az időszakban nem nyújtanak be óvást a pályázaton alulmaradt cégek. Ha viszont igen, akkor meg kell várni az óvások elbírálását.

De ez még nem minden.

A kormány szerdai ülésén jóváhagyta a Nagyváradot az épülő észak-erdélyi autópályával összekötő gyorsforgalmi út megépítését.

A váradi körgyűrűt az A3-as autópályával Bihar térségében összekötő gyorsforgalmi út hossza 19 kilométer lesz.

A beruházás értéke 719 millió lej, amelyet kormányzati forrásokból és vissza nem térítendő külföldi támogatásokból biztosítanak. 

Ezt a beruházást a CNAIR menedzseli majd.

Az út pontos hossza 18,6 kilométer, szélessége 2x7 méteres lesz. Megvalósítása során 12 híd, három felüljáró és 3 új közúti csomópont épül meg. 

Ez az útszakasz az autópálya már épülő, és idén talán elkészülő szakaszával közi majd össze Váradot. Közben a magyar oldalon jövő év elejére éri el az M4-es autópálya az országhatárt.

Az egész ügy szépséghibája az, hogy a Nagyváradot a sztrádával összekötő gyorsforgalmi út a legjobb esetben is csak 2022-re épülhet meg.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31560
Az UNESCO listájára javasolt egykori katonai táborral nem számoltak, amikor a pálya nyomvonalát tervezték.
Eddig se értettük, de most aztán pláne.
Hát, lényegében úgy, hogy Magyarország csinálja, Románia pedig beszél róla.
Persze nem amúgy tahó módra: szépen, elegáns csomagolásban.
Egyszerűen szólva: hülye kérdésre hülyén lehet válaszolni.
Szociális lakásokat vásárolnak piaci áron.
Az EMNP felhívására öt városból érkeztek a tüntetők.
Nem kapott elegendő szavazatot a liberálisok bizalmatlansági indítványa, amelynek még az RMDSZ is szurkolt.
A rahovai börtönben maradhat, de szigorított felügyelet alatt.
Aradon is virágzik a Tisza. Azaz a Maros.
Újabb tanácsos távozik. Vajon ki lesz a következő?
Minek országprojekt egy olyan földrajzi helynek, amely nem igazán nevezhető országnak? Figyelem, pamfletveszély!
Veszik, mint a cukrot.
A román társadalom addig nem képes szembenézni múltjával, jelenével, jövőjével, amíg a külföldieket, a királyt, a földesurakat, a „bozgorokat” és a cigányokat kiáltja ki bűnösnek.