A kép forrása Viorica Dancila Facebook-oldala
PSD-parádé
szabot
2019. június 13. csütörtök, 17:58
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.

Pártkongresszust előkészítő vezetőbizottsági (CEx) ülést tart ma a Szociáldemokrata Párt a parlamentben, és érdekes dolgok kezdenek kiszivárogni az ülésteremből. Persze azt nem übereli semmi, hogy Viorica Dăncilă kormányfő és ideiglenes pártelnök zárt körben, a sajátjai között is képes volt egy óriásit bakizni, sőt talán most produkálta minden idők elszólását:

„Én reményekedem ebben a szexben”

– szivárogtatta ki valaki az ülésteremből a Mediafax hírügynökségnek. Dăncilă azonnal korrigálta magát: „nem a szexben, a CExben”, ahol a CEx a Comitetul Executiv Naţional, vagyis az Országos Vezetőbizottság nevének rövidítése.

Dăncilă nem is olyan régen magyarázta meg, miért bakizott annyit eddigi mandátuma során: a párt szabta meg számára a kommunikációs irányvonalat, amelyben ő kényelmetlenül érezte magát.

A másik érdekes, de inkább tragikus dolog, ami ma kiszivárgott, hogy a párt egyik legantipatikusabb szenátora, Şerban Nicolae indulni kíván az államelnök-választáson. Şerban Nicolae előszeretettel áll be a PSD legvitathatóbb törvényjavaslatai mögé, Florin Iordache jobbkeze volt az igazságügyi törvények módosításakor, és az arrogancia sem áll távol tőle, ha ellenzéki politikussal beszél.

Kiszivárgott némi füstölés is,

pontosabban videó arról, ahogy a CEx egyik tagja épp rágyújt egy közintézmény, a parlament épületében. Nem akárki az, aki nem bírta kordában tartani dohányfüggőségét: Constantin-Bogdan Matei sport- és ifjúsági miniszter. Annak a két területnek a minisztere, ahol a legintenzívebbek szoktak lenni a dohányzás elleni kampányok.

Utólag Matei azt nyilatkozta a sajtónak, hogy reflexből gyújtott rá, mivel megrögzött dohányos, de gyorsan tudatosította a gesztust, és azonnal eloltotta a cigarettát.

Szintén ezen az ülésen dőlt el, hogy kizárják a pártból azt, aki jövő héten megszavazza a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, és hogy eddig Viorica Dăncilă az egyedüli, aki a PSD kongresszusán biztosan elindul a pártelnöki tisztségért.

 

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.