A kép forrása Viorica Dancila Facebook-oldala
PSD-parádé
szabot
2019. június 13. csütörtök, 17:58
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.

Pártkongresszust előkészítő vezetőbizottsági (CEx) ülést tart ma a Szociáldemokrata Párt a parlamentben, és érdekes dolgok kezdenek kiszivárogni az ülésteremből. Persze azt nem übereli semmi, hogy Viorica Dăncilă kormányfő és ideiglenes pártelnök zárt körben, a sajátjai között is képes volt egy óriásit bakizni, sőt talán most produkálta minden idők elszólását:

„Én reményekedem ebben a szexben”

– szivárogtatta ki valaki az ülésteremből a Mediafax hírügynökségnek. Dăncilă azonnal korrigálta magát: „nem a szexben, a CExben”, ahol a CEx a Comitetul Executiv Naţional, vagyis az Országos Vezetőbizottság nevének rövidítése.

Dăncilă nem is olyan régen magyarázta meg, miért bakizott annyit eddigi mandátuma során: a párt szabta meg számára a kommunikációs irányvonalat, amelyben ő kényelmetlenül érezte magát.

A másik érdekes, de inkább tragikus dolog, ami ma kiszivárgott, hogy a párt egyik legantipatikusabb szenátora, Şerban Nicolae indulni kíván az államelnök-választáson. Şerban Nicolae előszeretettel áll be a PSD legvitathatóbb törvényjavaslatai mögé, Florin Iordache jobbkeze volt az igazságügyi törvények módosításakor, és az arrogancia sem áll távol tőle, ha ellenzéki politikussal beszél.

Kiszivárgott némi füstölés is,

pontosabban videó arról, ahogy a CEx egyik tagja épp rágyújt egy közintézmény, a parlament épületében. Nem akárki az, aki nem bírta kordában tartani dohányfüggőségét: Constantin-Bogdan Matei sport- és ifjúsági miniszter. Annak a két területnek a minisztere, ahol a legintenzívebbek szoktak lenni a dohányzás elleni kampányok.

Utólag Matei azt nyilatkozta a sajtónak, hogy reflexből gyújtott rá, mivel megrögzött dohányos, de gyorsan tudatosította a gesztust, és azonnal eloltotta a cigarettát.

Szintén ezen az ülésen dőlt el, hogy kizárják a pártból azt, aki jövő héten megszavazza a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, és hogy eddig Viorica Dăncilă az egyedüli, aki a PSD kongresszusán biztosan elindul a pártelnöki tisztségért.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31571
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.