A kép forrása Viorica Dancila Facebook-oldala
PSD-parádé
szabot
2019. június 13. csütörtök, 17:58
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.

Pártkongresszust előkészítő vezetőbizottsági (CEx) ülést tart ma a Szociáldemokrata Párt a parlamentben, és érdekes dolgok kezdenek kiszivárogni az ülésteremből. Persze azt nem übereli semmi, hogy Viorica Dăncilă kormányfő és ideiglenes pártelnök zárt körben, a sajátjai között is képes volt egy óriásit bakizni, sőt talán most produkálta minden idők elszólását:

„Én reményekedem ebben a szexben”

– szivárogtatta ki valaki az ülésteremből a Mediafax hírügynökségnek. Dăncilă azonnal korrigálta magát: „nem a szexben, a CExben”, ahol a CEx a Comitetul Executiv Naţional, vagyis az Országos Vezetőbizottság nevének rövidítése.

Dăncilă nem is olyan régen magyarázta meg, miért bakizott annyit eddigi mandátuma során: a párt szabta meg számára a kommunikációs irányvonalat, amelyben ő kényelmetlenül érezte magát.

A másik érdekes, de inkább tragikus dolog, ami ma kiszivárgott, hogy a párt egyik legantipatikusabb szenátora, Şerban Nicolae indulni kíván az államelnök-választáson. Şerban Nicolae előszeretettel áll be a PSD legvitathatóbb törvényjavaslatai mögé, Florin Iordache jobbkeze volt az igazságügyi törvények módosításakor, és az arrogancia sem áll távol tőle, ha ellenzéki politikussal beszél.

Kiszivárgott némi füstölés is,

pontosabban videó arról, ahogy a CEx egyik tagja épp rágyújt egy közintézmény, a parlament épületében. Nem akárki az, aki nem bírta kordában tartani dohányfüggőségét: Constantin-Bogdan Matei sport- és ifjúsági miniszter. Annak a két területnek a minisztere, ahol a legintenzívebbek szoktak lenni a dohányzás elleni kampányok.

Utólag Matei azt nyilatkozta a sajtónak, hogy reflexből gyújtott rá, mivel megrögzött dohányos, de gyorsan tudatosította a gesztust, és azonnal eloltotta a cigarettát.

Szintén ezen az ülésen dőlt el, hogy kizárják a pártból azt, aki jövő héten megszavazza a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, és hogy eddig Viorica Dăncilă az egyedüli, aki a PSD kongresszusán biztosan elindul a pártelnöki tisztségért.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31571
Az UNESCO listájára javasolt egykori katonai táborral nem számoltak, amikor a pálya nyomvonalát tervezték.
Eddig se értettük, de most aztán pláne.
Hát, lényegében úgy, hogy Magyarország csinálja, Románia pedig beszél róla.
Persze nem amúgy tahó módra: szépen, elegáns csomagolásban.
Egyszerűen szólva: hülye kérdésre hülyén lehet válaszolni.
Szociális lakásokat vásárolnak piaci áron.
Az EMNP felhívására öt városból érkeztek a tüntetők.
Nem kapott elegendő szavazatot a liberálisok bizalmatlansági indítványa, amelynek még az RMDSZ is szurkolt.
A rahovai börtönben maradhat, de szigorított felügyelet alatt.
Aradon is virágzik a Tisza. Azaz a Maros.
Újabb tanácsos távozik. Vajon ki lesz a következő?
Minek országprojekt egy olyan földrajzi helynek, amely nem igazán nevezhető országnak? Figyelem, pamfletveszély!
Veszik, mint a cukrot.
A román társadalom addig nem képes szembenézni múltjával, jelenével, jövőjével, amíg a külföldieket, a királyt, a földesurakat, a „bozgorokat” és a cigányokat kiáltja ki bűnösnek.