Fotó: Gradina Mea cu Legume si Fructe
kicsi ügyes
szabot
2019. június 12. szerda, 14:07
Egy kisebb méretű forgószél tette le a lábát Gyulafehérvár közelében.

Gyulafehérvár közvetlen közelében három kistelepülést érintett az a kis méretű tornádó, amelyet egy környékbeli gazda fotózott le kedden. A viharos képeket a Facebookon osztotta meg.

A tornádó a közeli Borbándot, Ompolykisfaludot és Magyarigent érintette, írja a jelenséget megörökítő fotós, aki a masszív erdőirtás eredményének tulajdonítja, hogy már Erdélyben is megjelennek ezek a légköri jelenségek.

A környékbeli lakosokat a RoAlert rendszeren keresztül értesítették a hatóságok, hogy másodfokú riasztást rendeltek el erős vihar, kis és közepes jégdarabokkal hulló jégeső és nagy mennyiségű, néhol négyzetméterenként 35 liternyi csapadék miatt.

 

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?