Illusztráció | Főtér.ro
Szolgálunk és kérünk
szabot
2019. június 12. szerda, 13:03
A jó rendőr ott segít, ahol tud. Legfeljebb nem törvényesen.

Amikor azt hinnénk, Erdély már nem balkanizálódhat tovább, akkor kiderül, hogy de. Még nyugdíjazása után is el tudta hitetni magáról a Szeben megyei rendőrparancsnokság egyik vezetője, hogy tud kadétfelvételit, reptéri állást, csendőrségi posztot intézni. Cserébe pénzt és – valószínűleg a vég közeledtét is sejtve – kedvezményes sírhelyrendezést kért.

Ügyfeleinek egy része azonban egyszerűen feljelentette Merişor Ceranu tartalékos rendőrbiztost, akit kedd este vettek őrizetbe befolyással való üzérkedés gyanújával, árulták el igazságügyi források a Mediafax hírügynökségnek.

Annyira befolyásos ember hírében állt a 15 évig kabinetfőnökként dolgozó Ceranu, hogy feljelentői szerint ezeket ígérte megoldani:

  • 2016-ban sikeres felvételit és orvosi igazolást egyikük fiának a nagyszebeni kadétakadémiára 4500 euróért;
  • 2019 márciusában egy másik feljelentő fiának állást a szebeni reptéren, cserében a feljelentő személy legalább 1500 lejes kedvezménnyel biztosít neki síremléket a szebeni városi temetőben;
  • 2019 február-márciusában áthelyezést a csendőrséghez a feljelentő unokaöccsének „kölcsönért” cserébe;
  • sofőrvizsga kedvező kimenetelét egy másik feljelentő fiának szintén „kölcsön” fejébe.
comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?