Fegyverbe!
béel
2019. június 12. szerda, 12:38
De vajon mire kellett ennyi stukker és töltény?

Egész kis arzenált foglaltak le a rendőrök szerdán egy brassói és buzăui férfitól: három helyen tartottak házkutatást, és szép „zsákmányra” bukkantak: hét pisztolyt, egy puskát, két légfegyvert, közel 1200, különböző kaliberű töltényt, 750 sörétet valamint fegyveralkatrészeket – puskacsöveket, hangtompítókat, tárakat, elsütőszerkezeteket – találtak.

Természetesen az egészet lefoglalták, a két gyanúsítottat pedig bekísérték kihallgatásra.

A rendőrök szerint a brassói férfi még az év elején vásárolt a  buzăui férfitól fegyvereket, amelyeket törvénytelenül hozott be az országba.

Várhatóan az előzetes letartóztatásukat kérik majd, minősített csempészet és fegyverrel, valamint lőszerrel való visszaélés miatt.

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.