RIA-RIA-HUNGÁRIA
Szerző: Boros Miklós
2019. június 12. szerda, 07:41
A harmadik győzelmét arató magyar fociválogatott őszig biztosan vezeti csoportját az Eb-selejtezőkben.

Zsinórban harmadik győzelmét aratta kedden este a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőiben a magyar válogatott, és a Wales elleni budapesti találkozón éppúgy Pátkai Máté lőtte a győztes gólt, mint márciusban, a világbajnoki ezüstérmes horvátok legyőzésekor. Az azerbajdzsáni kiállítása miatt eltiltott Marco Rossi szövetségi kapitány hiányában a szintén olasz másodedző, Cosimo Inguscio vezette a pálya szélen a csapatot, amely viszont a pályán a mérkőzést irányította. 

Hiába játszott a Real Madrid világklasszisa, Gareth Bale a vendégek támadósorában, az első félidőben helyzetbe se tudott kerülni, a másodikban pedig tökéletes ziccerben hibázott. A BL-döntős Tottenham balhátvédjét, Ben Daviest pedig Dzsudzsákék kergették őrületbe, és bár az első félidőben Holender Filip még lekéste Szalai tökéletes centerezését, a jóval pörgősebb másodikban már kaput is találtak a magyar lövések. A Baráth Botondról kapura pattanó labdát Joe Allen mentette a gólvonalon (vagy mögüle, de az Eb-selejtezőkön még nincs gólkamera), négy perccel később viszont a Szalaival birkózó védők szabadon hagyták Pátkait, aki 10 méterről bevágta a győztes gólt. 

A selejtezők ősszel folytatódnak, a csoportja első helyen álló magyar válogatott legközelebbi mérkőzése szeptember 9-én lesz, hazai pályán Szlovákia ellen. 

Európa-bajnoki selejtezők, E-csoport:
Magyarország–Wales 1-0 (Pátkai 80.)
Azerbajdzsán–Szlovákia 1-5
Az állás: 1. Magyarország 9 pont, 2. Szlovákia 6, 3. Horvátország 6, 4. Wales 3, 5. Azerbajdzsán 0.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31545
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.