Traian Basescu még államfőként
Édes bosszú
szabot
2019. június 11. kedd, 19:46
Büntetőpanaszt tett a volt államfő ellen, mert nem lett volna szabad államfőnek jelentkeznie.

A CNSAS-nak köszönhetően nem remélt bosszút állhat Radu Cristescu, aki Băsescu pártjának, a PMP-nek volt az alelnöke három héttel ezelőttig, amikor maga Băsescu kezdeményezte, hogy Cristescut leváltsák és kirakják a pártból.

Így aztán Cristescu fogta magát, és ma feljelentette Băsescut az ügyészségen azért, hogy ha valósak a már sajtóban is megjelent dokumentumok arról, hogy Băsescu 1989-ig együttműködött a Szekuritatéval, akkor nem lett volna szabad kétszer is államfőnek jelöltetnie magát, majd honatyának, legutóbb pedig európai parlamenti képviselőnek. A jelöltséghez ugyanis a jelöltnek nyilatkoznia kell arról, hogy nem működött együtt a Szekuval mint politikai rendőrséggel, és erről a Securitate Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) is igazolást állít ki.

A CNSAS birtokába nemrég kerültek olyan dokumentumok, amelyek szerint egy Petrov nevű besúgó jelentett kollégáiról, a Tengerészeti Intézet több végzőséről is, a Petrov fedőnév pedig állítólag Băsescut takarja. A CNSAS már nem mondhatja ki Băsescuról, hogy besúgó volt, azt bíróság mondhatja ki olyan eljárás végén, amelyet a CNSAS kezdeményez. A tanács pedig nemrég kezdeményezte is.

Míg a CNSAS védekezhet azzal, hogy korábban azért állított ki felmentő igazolást Băsescuról, mert nem volt birtokában olyan dokumentumoknak, amelyek bizonyíthatták volna, hogy Băsescu jelentett, Băsescu már kevésbé védekezhet azzal, hogy bocsi, elfelejtettem, hogy besúgtam.

Băsescu azért tette ki Cristescut a pártból május 22-én, írja a Mediafax, mert alap nélkül bírálta a párt elnökét, Eugen Tomac-ot.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31543
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.