Nicolae Robu időnként a húrok közé csap
Robul ejt
szabot
2019. június 11. kedd, 18:01
A nyolc építési engedély között azt a kettőt is, amellyel Robu polgármester fiai építtetnek házat.

Miután tegnap eljátszotta nagy ártatlanul, hogy nem tudja, mit kerestek reggel a Korrupcióellenes Igazgatóság Temes megyei ügyészei a temesvári városházán, mai sajtótájékoztatóján Nicolae Robu polgármester külön kérdésre elmondta, hogy az ügyészek többek között az ő két fia házának építési engedélyét kérték el.

Nem házkutatást tartott a hivatalban reggel megjelent két ügyész, hanem nyolc építési engedélyt, az azokhoz kapcsolódó urbanisztikai tanúsítványokat és egy urbanisztikai tervet tartalmazó tanácsi határozatot kértek el, magyarázta a polgármester, aki az ügyészek rendelkezésére bocsátotta az urbanisztikai osztály vezetőjét, hogy maradéktalanul adja át a kért dokumentumokat.

Kizárt, hogy bármi is törvénytelenül zajlott volna a hat sorház építése körül, amelyek közül kettő az ő két fiának a háza lesz, az ügyészi vizsgálat bizonyára feljelentésre indult, vélekedett Robu. Ő ugyanis direkt felhívta a figyelmet (a szövegből nem derül ki, hogy a fiaiét, az urbanisztikai osztályét vagy az építőcégét) arra, nehogy hibázzanak, hogy majd utólag bárki azzal vádolhassa a polgármestert, hogy a fiainak kedvezett, mondta Robu.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.