No smoking
papmeli
2019. június 11. kedd, 13:32
Halálgyárnak nevezte a dohányipart a SMURD alapítója.

Raed Arafatról, a sürgősségi felügyelőség vezetőjéről köztudott, hogy nagy dohányzásellenes, ennek már többször hangot adott. Orvosként többször is felszólalt a cigarettázás, és főleg az egyre terjedő, kevésbé veszélyesnek feltüntetett alternatív dohányzási módok ellen.

Most is egy ilyet népszerűsítő fiatal lánynak sikerült kiborítania, amikor épp enni készült egy étteremben. Arafat felháborodott Facebook-posztban számolt be arról, hogy olyan lány próbálta cigivel kínálni, aki alig volt 20 éves.

Az orvos szerint ez nem véletlen, meggyőződése, hogy a dohányiparban azért használnak fiatalokat termékeik népszerűsítéséhez, mert épp ezt a korosztályt célozzák meg. Raed Arafat keresetlen szavakkal küldte el a lányt az asztaltól, majd a közösségi hálón szólt be a dohányiparnak.

„A dohánygyártók a halált árulják” – üzente, és emlékeztetett egy korábbi nyilatkozatára, melyben még egészségügyi államtitkárként egy kalap alá vette a dohány- és drogárusokat. És felszólalt a kétszínűség ellen, hogy az egyiket rácsok mögé küldik, míg a másikat teljes mellszélességgel támogatják a hatóságok.

Arafat szerint ezért is kiemelten fontos, hogy elfogadja a parlament az USR által felvállalt törvénytervezetet, mely megtiltaná a dohánytermékek boltokba való kirakását és a cigireklámokat. A törvénnyel épp a leginkább veszélyeztetett tiniket szeretnék megvédeni.

 

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?