No smoking
papmeli
2019. június 11. kedd, 13:32
Halálgyárnak nevezte a dohányipart a SMURD alapítója.

Raed Arafatról, a sürgősségi felügyelőség vezetőjéről köztudott, hogy nagy dohányzásellenes, ennek már többször hangot adott. Orvosként többször is felszólalt a cigarettázás, és főleg az egyre terjedő, kevésbé veszélyesnek feltüntetett alternatív dohányzási módok ellen.

Most is egy ilyet népszerűsítő fiatal lánynak sikerült kiborítania, amikor épp enni készült egy étteremben. Arafat felháborodott Facebook-posztban számolt be arról, hogy olyan lány próbálta cigivel kínálni, aki alig volt 20 éves.

Az orvos szerint ez nem véletlen, meggyőződése, hogy a dohányiparban azért használnak fiatalokat termékeik népszerűsítéséhez, mert épp ezt a korosztályt célozzák meg. Raed Arafat keresetlen szavakkal küldte el a lányt az asztaltól, majd a közösségi hálón szólt be a dohányiparnak.

„A dohánygyártók a halált árulják” – üzente, és emlékeztetett egy korábbi nyilatkozatára, melyben még egészségügyi államtitkárként egy kalap alá vette a dohány- és drogárusokat. És felszólalt a kétszínűség ellen, hogy az egyiket rácsok mögé küldik, míg a másikat teljes mellszélességgel támogatják a hatóságok.

Arafat szerint ezért is kiemelten fontos, hogy elfogadja a parlament az USR által felvállalt törvénytervezetet, mely megtiltaná a dohánytermékek boltokba való kirakását és a cigireklámokat. A törvénnyel épp a leginkább veszélyeztetett tiniket szeretnék megvédeni.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31532
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.