Corneliu Bârlădeanu misét celebrál
Unortodox ortodoxia
MTímea
2019. június 11. kedd, 20:07
A rendőrség nyomozni kezdett, hogy azonosítsa az ismeretlen, erős moldvai akcentussal beszélő férfit.

Az ortodox egyház számára több kínos ügy is napvilágot látott az utóbbi években, de kétség kívül az egyik legkínosabb a korábbi Huși püspök, Corneliu Bârlădeanu fiatal teológusokkal folytatott szexuális viszonyának nyilvánosságra kerülése volt. Főleg, hogy a botrányban három Vaslui megyei pap is érintett volt, akik évekig fenyegették a szexuális együttlétekről készült felvételekkel a püspököt.

Többek között ebben a teológiai intézményben uralkodó állapotokról közölt tényfeltáró cikkeket Diana Oncioiu és kollégái a Să fie lumină (Legyen világosság!) projekt keretében, ami annyira feldühített valakit, hogy kedden azzal fenyegették meg, hogy fejbe verik, ha továbbra is beavatkozik az ortodox egyház belügyeibe. Az újságíró bejelentést tett a rendőrségen, így nyomozás indult az ügyben. Egyelőre csak annyit lehet tudni az ismeretlen telefonszámról jelentkező férfiról, hogy erősen moldvai akcentusa van.

Az újságíró szerint a fenyegetés Corneliu Bârlădeanu ügyével állhat összefüggésbe.

comments powered by Disqus
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯