fotó forrása: az USR Facebook-oldala
jajj, vajon ki??
fsandor
2019. június 11. kedd, 11:42
És még a kormányfőjelöltjük is.

Vagy Dacian Cioloş, vagy Dan Barna lesz az USR-PLUS pártszövetség államfőjelöltje az év végi választáson, ezt maga Cioloş közölte hétfő este egy televíziós műsorban.

Azt nem tudta megmondani, kettejük közül ki veszi majd célba a Cotroceni palotát, azt viszont már Dan Barna fejtegette egy másik műsorban, hogy a pártszövetség minden bizonnyal tandemben indítja jelöltjeit, egyikük államelnökjelölt, a másik kormányfőjelölt lesz.

Tehát: ha Dacian Cioloş nyeri az elnökválasztást, akkor Dan Barna lesz a miniszterelnök, vagy fordítva.

Arra a kérdésre, hogy az USR-PLUS miként oldja meg az együttműködést a PNL-vel, ha a liberálisok elnökjelöltjével, az újrázni készülő Klaus Iohannis államfővel versengő jelöltet állít, Cioloş azt mondta: miután az európai parlamenti választáson 22 százalék fölötti eredményt értek el, ők lettek az egyik fő politikai tényező Romániában, így nem észszerű, hogy ne állítsanak államfőjelöltet.

Na de, hogy kicsit érdekesebb legyen így a vége felé ez a cikk: Dan Barna azt a lehetőséget is nyitva hagyta, hogy sem ő, sem Cioloş nem lesz államfőjelölt, hanem egy harmadik személyt indítanak.

Türelmetlenül várjuk a fejleményeket.

 

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.