fotó forrása: az USR Facebook-oldala
jajj, vajon ki??
fsandor
2019. június 11. kedd, 11:42
És még a kormányfőjelöltjük is.

Vagy Dacian Cioloş, vagy Dan Barna lesz az USR-PLUS pártszövetség államfőjelöltje az év végi választáson, ezt maga Cioloş közölte hétfő este egy televíziós műsorban.

Azt nem tudta megmondani, kettejük közül ki veszi majd célba a Cotroceni palotát, azt viszont már Dan Barna fejtegette egy másik műsorban, hogy a pártszövetség minden bizonnyal tandemben indítja jelöltjeit, egyikük államelnökjelölt, a másik kormányfőjelölt lesz.

Tehát: ha Dacian Cioloş nyeri az elnökválasztást, akkor Dan Barna lesz a miniszterelnök, vagy fordítva.

Arra a kérdésre, hogy az USR-PLUS miként oldja meg az együttműködést a PNL-vel, ha a liberálisok elnökjelöltjével, az újrázni készülő Klaus Iohannis államfővel versengő jelöltet állít, Cioloş azt mondta: miután az európai parlamenti választáson 22 százalék fölötti eredményt értek el, ők lettek az egyik fő politikai tényező Romániában, így nem észszerű, hogy ne állítsanak államfőjelöltet.

Na de, hogy kicsit érdekesebb legyen így a vége felé ez a cikk: Dan Barna azt a lehetőséget is nyitva hagyta, hogy sem ő, sem Cioloş nem lesz államfőjelölt, hanem egy harmadik személyt indítanak.

Türelmetlenül várjuk a fejleményeket.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31530
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.