Nyelvtörés
papmeli
2019. június 10. hétfő, 18:49
Elmondta, hogy mi állt a sok kellemetlen nyelvbotlás hátterében.

Oka van annak, hogy nyelvbotlásai miatt számtalanszor került kellemetlen helyzetbe Viorica Dăncilă. Ezt maga a miniszterelnök jelentette ki a Marius Tuca Showban, ahol arról is beszélt, hogy megromlott a kapcsolata Liviu Dragneával.

Bár szó szerint nem mondta, utalt arra, hogy a PSD korábbi, korrupció miatt bebörtönzött elnöke tehet a közszereplései során gyakori bakijairól. Olyan csapás mentén kellett ugyanis haladnia, ami „nem volt kényelmes” számára, nem tudott vele azonosulni.

Sőt, meg volt félemlítve, tetézte tovább Viorica Dăncilă, és bár senkit nem nevezett meg, utalt arra, hogy Dragnea emberei nehezítették munkáját. Itt főleg a volt PSD-elnök által mellérendelt tanácsadóra, Anca Alexandrescura utalhatott, aki a kommunikációs irányvonalat megszabta.

Arról is beszélt, hogy az utóbbi időszakban a volt PSD-elnökkel is nehezen kommunikált, eltérő álláspontokon voltak. Dragnea bebörtönzése előtt, az EP-választások estéjén még beszéltek, és akkor a pártvezér arra intette: ne mondjon le a kormányzásról. A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy megpályázza a PSD elnöki tisztségét.

 

 

 

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.