Nyelvtörés
papmeli
2019. június 10. hétfő, 18:49
Elmondta, hogy mi állt a sok kellemetlen nyelvbotlás hátterében.

Oka van annak, hogy nyelvbotlásai miatt számtalanszor került kellemetlen helyzetbe Viorica Dăncilă. Ezt maga a miniszterelnök jelentette ki a Marius Tuca Showban, ahol arról is beszélt, hogy megromlott a kapcsolata Liviu Dragneával.

Bár szó szerint nem mondta, utalt arra, hogy a PSD korábbi, korrupció miatt bebörtönzött elnöke tehet a közszereplései során gyakori bakijairól. Olyan csapás mentén kellett ugyanis haladnia, ami „nem volt kényelmes” számára, nem tudott vele azonosulni.

Sőt, meg volt félemlítve, tetézte tovább Viorica Dăncilă, és bár senkit nem nevezett meg, utalt arra, hogy Dragnea emberei nehezítették munkáját. Itt főleg a volt PSD-elnök által mellérendelt tanácsadóra, Anca Alexandrescura utalhatott, aki a kommunikációs irányvonalat megszabta.

Arról is beszélt, hogy az utóbbi időszakban a volt PSD-elnökkel is nehezen kommunikált, eltérő álláspontokon voltak. Dragnea bebörtönzése előtt, az EP-választások estéjén még beszéltek, és akkor a pártvezér arra intette: ne mondjon le a kormányzásról. A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy megpályázza a PSD elnöki tisztségét.

 

 

 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.