Ria, ria, Hungária!
Szerző: Boros Miklós
2019. június 9. vasárnap, 11:32
Orbán Willi és az újonc Holman Dávid intézték el Azerbajdzsánt

Bakuban szerezte meg második győzelmét az a magyar labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőiben, miután 3-1-re legyőzte a házigazda Azerbajdzsánt. Ez volt a tavaly nyáron kinevezett Marco Rossi első idegenben aratott sikere a nemzeti együttessel – miközben az olasz tréner hazai pályán mind a négy találkozóját meg tudta nyerni.

A szombat esti összecsapás érdekessége, hogy mindkét ország rendező lesz a jövő nyári kontinenstornán, hiszen mind Baku, mind Budapest szerepel a 12 helyszín között. Igaz, ezt a meccset nem az Európa Liga döntőjét is vendégül látó Olimpiai-stadionban, hanem a mindössze 11 ezer férőhelyes Bakcell Arénában rendezték.

A labdabirtoklást leszámítva a magyar csapat uralta a meccset, jóval gyorsabb és direktebb támadásokat vezetett, és elsősorban Dzsudzsák Balázs pontrúgásaiból alakított ki helyzeteket. A csapatkapitány az első félidőben szabadrúgásból, a második elején szögletből tette jól a kapu elé a labdát, Orbán Willi pedig előbb fejjel, majd lábbal is betalált.

A nagyon keményen, helyenként durván játszó hazaiak a második félidőben szépítettek, de mire vérszemet kaptak volna, jött a csereként beállt Holman Dávid, és első válogatott meccse 13. percében a léc alá vágta a Kleinheisler Lászlótól kapott labdát.

„Az eredménynek örülök, de nem mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok a játékunkkal – mondta a mérkőzést után Marco Rossi. – Voltak olyan pillanatok, amikor nem azt tettük a pályán, amit kellett volna. Nem próbáltunk annyira támadni, mint kellett volna, kicsit bennünk lehetett, hogy vár még ránk egy másik mérkőzés is. Amiért jöttünk, azt teljesítettük.”

Az olasz edzőt a mérkőzés hajrájában Kevin Blom holland játékvezető elküldte a kispadról, miután Rossi – állítása szerint – csupán rákérdezett a bíró egyik ítéletére. Sikerével a magyar válogatott átvette a vezetést a csoportban, ám kedden egy jóval keményebb ellenfél, az előző Európa-bajnokságon az elődöntői jutó Wales lesz az ellenfél Budapesten.

Európa-bajnoki selejtezők, E-csoport:
Azerbajdzsán–Magyarország 1-3 (Madatov 69., illetve Orbán 18., 53., Holman 71.)
Horvátország–Wales 2-1 (Lawrence 17. – öngól, Pereisic 48., illetve Brooks 77. )
Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Horvátoroszág 6, 3. Szlovákia 3, 4. Wales 3, 5. Azerbajdzsán 0.
comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.