Arckönyv
béel
2019. június 7. péntek, 09:52
A kormányfő is belépett a közösségi oldalra.
Ha már a Liviu Dragnea eddigi pártelnökkel történt sajnálatos események miatt az ölébe hullott a kormánypárt irányítása is, Viorica Dăncilă román miniszterelnök asszony radikális döntést hozott: Facebook-fiókot nyitott.
 
A belépője pedig igencsak erős: egy korábbi brit kollégája, Winston Churchill egyik mondásával nyitott, miszerint „A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít”.
 
 
A továbbiakban amolyan polkorrekt bullshitszöveg következik, miszerint azokra a dolgokra kell figyelni, amelyek összekötnek, a politikusoknak pedig párbeszédre és konszenzusra kell törekedniük, valamint érettségről és felelősségteljes magatartásról kell tanúbizonyságot tenniük.
 
Aztán közli: mindent megtesz azért, hogy visszaterelje a közügyeket a normális mederbe.
 
Mondjuk, a debüt annyiban nem a legsikeresebb, hogy az első posztot elárasztották az ironikus kommentek.
 
Amúgy a kormányfő eddig is jelen volt a közösségi hálón: egy Twitter-fiókja van, amit a miniszterelnöki hivatal stábja üzemeltet.  
comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.