A facsádi kórház épülete | fotó: spitalfaget.ro
Beteg egészségügy
MTímea
2019. június 5. szerda, 13:42
Ahogy lenni szokott mostanában, az egész jelenetet lefilmezték és feltették a Facebookra. És máris kész az újabb egészségügyi botrány.

Belső eljárás indult a bánsági Facsád nevű kisváros kórházában egy elismert sebész ellen, miután egyik betege, pontosabban a páciens lánya, feltöltött a Facebookra egy kompromittáló videót róla. Az asszonyt egy hónappal ezelőtt visszérbetegség miatt műtötte meg a sebész, de az állapota csak rosszabb lett. Azóta fájdalmak kínozzák, lábán pedig gyulladás és fekélyesedés jelei mutatkoznak, ezért a beteg lánya visszament az orvoshoz, hogy visszakérje a hálapénzként neki adott 100 eurót.

A felvétel tanúsága szerint Balaci Nicolae, akit jó hírnevének köszönhetően gyakran keresnek fel Lugosról és Temesvárról is, nem akadékoskodott, azt ígérte, hogy visszaadja a pénzt, csak nem emlékezett, hogy pontosan mennyit kapott a pácienstől. Az is elhangzik, hogy ő nem kért pénzt a műtétre, csak elfogadta azt, amit a kezébe nyomtak. Az orvos ugyanakkor arra is utal, hogy máskor is adott már vissza pénzt betegnek, ha az illető ezt kérte, továbbá az is, hogy a pénzen a kollégájával osztoztak.

A kórház szóvivője a sajtó érdeklődésére azt nyilatkozta, hogy a videó alapján belső eljárást indítottak. Az érintett orvost nem sikerült szóra bírniuk.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.