A stuttgarti szavazók
Voks populi
szabot
2019. június 5. szerda, 19:35
A DNA vizsgálja, miért torlódtak fel 8-9 órás sorokba a külképviseleteken szavazók.

Több mint negyven feljelentést tettek a választópolgárok az EP-választás botrányos külföldi lebonyolítása miatt, ezeket egyetlen dossziéba összesítette a főügyészség, és szerdán a DNA-ra bízta az ügy kivizsgálását, adja hírül a Digi 24 hírtelevízió honlapja. Az Agerpres szerint több mint 50 feljelentést kapott az ügyészség.

Azaz a botrányosan lassú külképviseleti szavazás mögött korrupciós cselekmények húzódhatnak – sugallja a tény, hogy a főügyészség az ügyet a Korrupcióellenes Ügyészség hatáskörébe sorolta. 

A választás után tüntetők, az államfő és az ellenzéki pártok Teodor Meleșcanu külügyminiszter lemondását kérték amiatt, hogy a külföldön szavazók zöme több órán át állt sorba, hogy voksolhasson. A PNL büntetőfeljelentést is tett a miniszter ellen.

Már 2014-ben az elnökválasztáson kiderült, hogy jóva többen szeretnének külföldön szavazni, mint amekkora a külképviseletek kapacitása. Akkor szintén a DNA vizsgálta, hogy áll-e valamilyen szándékosság és büntetőjogi felelősség a kapacitáshiány miatt, és a szenátus jóváhagyását kérték, hogy nyomozhassanak az akkori külügyminiszter, Titus Corlățean ellen, aki szenátor is volt. Az ügyet tavaly zárták le vádemelés nélkül, egyrészt amiatt, hogy nem vizsgálhatták Corlățean felelősségét, másrészt amiatt, hogy a választás lebonyolítását a kormány határozatokban és sürgősségi rendeletekben szabályozta, egy alkotmánybírósági döntés pedig megakadályozta, hogy ügyészek ilyen jogszabályokat vizsgálhassanak.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.