Idő, járás
béel
2019. június 4. kedd, 11:34
Eső, eső, zivatar.
Ahogy az időjárási előrejelzés kinéz, tényleg nem árt, ha beszerzünk néhány célszerszámot, valamint kézikönyvet, amelyből kileshetjük, hogyan kell szakszerűen bárkát építeni, a meteorológusok szerint ugyanis nem hogy békén hagynak bennünket az esők, hanem inkább bedurvulnak.
 
Például kedden 10 órától csütörtökön este 11-ig tartó figyelmeztetést adtak ki, amely szerint az egész országban számíthatunk arra, hogy leszakad az ég, zivatarok, szélviharok, jégesők teszik izgalmasabbá az unalmas nyári hétköznapokat.
 
A lezúduló víz mennyisége négyzetméterenként 15 és 25 liter között alakulhat, de helyenként a 35-40 litert is elérheti.
 
Kedden 10 órától szerda hajnali háromig pedig egyenesen sárga, azaz elsőfokú riasztás van érvényben Erdély egész területére – vagyis a Partiumra ez nem érvényes –, az érintett területeken tényleg szükség lehet a bárkára, mert a négyzetméterenkénti 20 és 25 liter víz még a jobbik eset – előfordulhat olyan hely is, ahol 50 liternyi égi áldás is lezúdulhat.
 
A moldvai megyékben pedig egyenesen narancssárga, azaz másodfokú riasztás van érvényben. Pedig a Kárpátokon túli területeken máris jelentős gondokat okoznak az árvizek. 
comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.