Illusztráció
Medvebűnözés
MTímea
2019. június 3. hétfő, 21:13
A nagyvad Curtea de Argeş területén, otthona közelében támadt rá az áldozatra.

Továbbra is problémát jelent a medvék túlszaporodása, és nem csak a Székelyföldön. Erre hívja fel a figyelmet egy újabb támadás, mely Curtea de Argeş határában történt vasárnap délután. Egy helyi férfi és fia egy közeli erdőben sétált, amikor a medve rájuk támadt. A 63 éves apa lábszárát olyan súlyosan megsebesítette a nagyvad, hogy az orvosok az amputálás mellett döntöttek.

Hétfőn az Argeş megyei kormányhivatal kérvényt nyújtott be a vadászegyesülethez, hogy állítsák össze a medve ártalmatlanításához szükséges dokumentációt. Egyúttal egy másik példány kilövését is kezdeményezték, amely még áprilisban, Albeştii de Muscel nevű településen támadt rá egy vadászra, sebet ejtve a férfi mellkasán és combján. 

comments powered by Disqus
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Klaus Iohannis előállt és bejelentett.
Egzotikus figura, mégis a miénk: a török apától, magyar anyától származó író-filmrendező karrierje Egyiptomban teljesedett ki. Most film készült róla.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.