Képernyőmentés
Beteg egészségügy
MTímea
2019. június 2. vasárnap, 13:39
Ép ésszel nehéz felfogni, mi sarkallta erre a mentőst.

Nem telhet el hét anélkül, hogy ne legyen valami botrány a román egészségügyben. Ezúttal egy rohammentősről készített felvétel verte ki a biztosítékot a Facebookon, melyen egészen bizarr módon, az illető egy rúd parizerrel ütögeti az öntudatlanul fekvő pácienst, akit részegesnek nevez. A közösségi oldalra szombaton, egy Mehedinţi megyei férfi töltötte fel a videót, ami persze gyorsan terjedni kezdett.

Az eset híre eljutott Carmen Dan belügyminiszterhez is, aki szintén a Facebookon jelezte: az illetőt azonnal el kell bocsátani a rohammentősök csapatából, ugyanis egyetlen személy efféle megnyilvánulása elegendő ahhoz, hogy egy egész intézményt, több tíz, száz, sőt ezer ember tisztességgel és szakmai alázattal végzett munkáját aláássák. „Ez a személy súlyos károkat okozott egy értékes csapatnak, emberi értéke nem haladja meg egy rúd parizer árát sem” – fogalmazott szokatlanul keményen a belügyminiszter.

A sürgősségi ügyek országos felügyelősége közölte, hogy nem tolerálják az ilyen viselkedést, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb azonosítsák a rohammentőst, aki tettével egyenértékű büntetésben fog részesülni.

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.