fotó: Sepsi OSK
SZÉKELY KLUBNAK SZÉKELY EDZŐT!
Szerző: Boros Miklós
2019. május 30. csütörtök, 10:32
A 55 éves, székelyudvarhelyi születésű tréner először kapott állást Romániában.
A képen balról jobbra: Hadnagy Attila klubigazgató, Diószegi László tulajdonos, László Csaba, Bokor János sportigazgató

Hiába a rájátszásba jutás, hiába az egyértelmű sikernek számító hatodik hely a román focibajnokságban, Eugen Neagoénak a rájátszásba már beletört a bicskája, és egy tízmeccses nyeretlenségi széria után még a szezon vége előtt megvált tőle a Sepsi OSK vezetése.

Az oltyán edző utódja egy igazi székely lett, a Bölöni László mellett az egyetlen erdélyi magyar futballszakember, aki mögött komoly nemzetközi karrier áll: 2004-ben a magyar, 2009-ben a skót bajnokságban választották meg a szezon edzőjének.

Az 1985 óta külföldön élő, német és magyar állampolgárságú László Csaba a német futballban tanulta a szakmát, igazán ismert akkor lett, amikor Lothar Matthäus szövetségi kapitány felkérte a magyar válogatott másodedzőjének. Azóta dolgozott a magyar, a skót, a belga és a szlovák élvonalban is, Ugandában és Litvániában pedig a válogatottat vezette. Utolsó csapata a skót Dundee United lett, amelyet éppen akkor vett át, amikor 2017 őszén először megkereste a Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László, Másodjára már nem mondott nemet a székelyföldi ajánlatra, bár csupán egy szezonra írt alá a szentgyörgyi csapathoz.

László Csaba
Született: 1964. február 13., Székelyudvarhely
Csapatai jétékosként: Székelyudvarhelyi FC, SpVgg Oberaussen, TuS Grevenbroich, Ford Niehl Köln, Bayer Uerdingen, Budapesti Volán, Budapesti VSC.
Csapatai edzőként: BW Kerpen, TuS Grevenbroich, Ferencváros, magyar válogatott (másodedző), ugandai válogatott, Heart of Midlothian, Charleroi, litván válogatott, MTK, Dunaszerdahelyi AC 1904, Dundee United.
comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.