Az Őssi strand | Fotó forrása: oradea.ro
Akvaváros
MTímea
2019. május 29. szerda, 20:59
A már létező Őssi strand mellé tervez SPA-részleget az önkormányzat.

Nagyvárad az elmúlt években már komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy minél több turistát vonzzon, és úgy tűnik, esze ágába sincs leállni. Sőt! Az önkormányzat benyújtotta a minisztériumhoz a szükséges dokumentációt, hogy országos érdekeltségű idegenforgalmi célponttá válhasson, amire azért van szükség, mert így még több európai uniós pályázatot hívhat le.

A pályázathoz a turisztikai célpontok mentén útvonalakat terveztek, melyek egy összehangolt koncepció részeként bekapcsolódhatnak a város turisztikai vérkeringésébe. A szaktárca illetékesei bejárták a várost, hogy meggyőződjenek, Nagyvárad eleget tesz a feltételeknek, és várhatóan jövő hónapban döntenek a státuszról. Amennyiben a város országos érdekeltségű célponttá válik, az idegenforgalmi övezetekben működő vendéglátó helyeknek, üzleteknek alkalmazkodniuk kell az üdülővárosi cím szigorúbb követelményeinek.

Minderről Ilie Bolojan polgármester egy szerdai sajtótájékoztatón beszélt, a koncepció részeként említve a Nagyvárad-Őssi strand mellett építendő újabb akvaparkot. Ez elsősorban a felnőtteket szólítaná meg, ugyanis nem terveznek gyermekcsúszdákat építeni, helyette a minőségi SPA-szolgáltatásokra összpontosítanak majd. A főleg nyugdíjasok körében népszerű Őssi strandot sem szüntetnék meg, a modernizálás után párhuzamosan működne a SPA-részleggel. Területe azonban csökkenni fog, mivel egy hektárt „lecsípnek” az új akvapark felépítéséhez.

Nagyváradon pár évvel ezelőtt nyílt meg a Nymphaea akvapark, mely jelentős bevételt hozott a város számára: csak az első évi működése során hárommillió eurót.

 

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.