Nagy Testvér
béel
2019. május 29. szerda, 12:56
Vajon mi lehetett ilyen fontos?
Még meg sem szokta Viorica  Dăncilă miniszterelnök, hogy Liviu Dragnea pártelnök három és fél éves kényszerpihenője nyomán hirtelen ő lett a kormánypárt vezetője, és így az egyik legnagyobb hatalmú ember az országban, szerdán máris felkereste őt Hans Klemm, az Egyesült Államok nagykövete.
 
A találkozóról a kormány szokás szerint semmitmondó közleményben számolt be.
 
Ebből annyi derül ki, hogy a miniszterelnök megerősítette: a román kormány a legmélyebben elkötelezett a román-amerikai együttműködés folytatása és elmélyítése mellett, és támogatja a „robusztus” transzatlanti kapcsolatokat, mivel ezek szavatolják a biztonságot és a jólétet.
 
A megbeszélésen természetesen a legutóbbi bukaresti politikai fejlemények kerültek szóba.
 
Vélhetően a nagykövet az iránt puhatolózik, mennyire válik kezes báránnyá az immár dragneátlanított, és az EP-választáson is porrá vert kormányoldal és a PSD.
 
Van egy tippünk: nagyon.

 

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.