Voks populi
béel
2019. május 27. hétfő, 13:06
Lojális kormányt szeretne.

A jobbközép, illetve liberális ellenzéki erők győzelme nyomán felcsapott kerítőnek Klaus Iohannis államfő: hétfőn a választási eredményeket kommentálva arra tett javaslatot, hogy a győztes Nemzeti Liberális Párt (PNL) fogjon össze a harmadik helyezett Mentsétek meg Romániát Szövetség–Egység,Szabadság és Szolidaritás Pártjával (USR-PLUS), hogy ki lehessen rúgni a jelenlegi kormányt.

Az elnök gratulált a PNL-nek, amelynek megválasztásáig ő volt az elnöke, és – kissé túltolva a rajongást – „történelminek” nevezte a győzelmét, amely lehetővé teszi, hogy az ország legfontosabb pártjává váljon.

Megveregette virtuálisan az USR-PLUS vállát is, mivelhogy az szerinte bizonyította: lehetséges komoly és hiteles alternatívát építeni.

És akkor következett a nászajánlat: Iohannis szerint a PNL-nek és az USR-PLUS-nak tárgyalnia kellene az együttműködésről a jelenlegi, kudarcos PSD-kormány leváltása érdekében.

Iohannis amúgy a szociáldemokraták lebőgése kapcsán megjegyezte: a választók a katasztrofális kormányzás és az igazságszolgáltatás elleni támadások miatt megbüntették őket.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.