Részleges
szabot
2019. május 27. hétfő, 01:43
A szavazatok több mint felének összeszámolása alapján. Az RMDSZ bőven küszöb felett.

A szavazatok több mint 70 százalékát összesítette eddig a Központi Választási Bizottság (BEC), írja a Realitatea hírtelevízió honlapján. Az EP-választásnak éjjel fél kettő után közölt részleges eredménye:

PNL 27,62%

PSD 24,48%

USR-PLUS 18,92%

Pro Romania 6,68%

RMDSZ 6,15%

PMP 5,44%

ALDE 4,32%

A fenti összesítésben még nincsenek benne a bukaresti szavazókörzetek, közölte a Realitatea televízió. Az idén újraindult romániai Szabad Európa Rádió külön exit pollt készített Bukarestben, eszerint a fővárosi szavazatok nagy többségét, 46,6 százalékát az USR-PLUS szövetség nyerte.

A határon túl leadott, közel 370 ezer szavazatnak még csak a 4,5 százalékát számolták össze.

 

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.