Voks populi
béel
2019. május 26. vasárnap, 11:05
Kisebb az aktivitás, mint más megyékben.
Egyelőre nem tartoznak az élmezőnybe a székelyföldi megyék lakói a választási részvételt illetően: Hargita és Kovászna megye sem mozdult meg annyira, mint egyes Kárpátokon túli megyék. A Partiumban sem mindenhol igyekeztek szavazni, így Szatmár megyében is meglehetősen alacsony az arány.
 
Kovászna megyében 11 órakor 8,42 százalékos volt a részvételi arány, míg Hargitában 9,96 – ez utóbbi a korábbi, alacsonyabb mozgósítás után azért már közelít az átlaghoz. Összehasonlításképpen: például Dâmbovița megyében 12,82, Ilfovban 12,82, Doljban pedig 12 százalékos részvételi arányt jegyeztek.
 
Maros megyében 9,78, Biharban 9,72, Szatmárban pedig 8,28 százaléknyian járultak az urnákhoz 11 óráig.
 
Országosan 10,51 százalékos volt a részvételi arány, a népszavazáson pedig 8,61. 
comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.